Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ένα "Λαογραφικό Μουσείο" στο Σχολείο μας!!!

 Πρόσκληση!


Ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο στήθηκε στην Β΄τάξη του Σχολείου μας. 

Το Λαογραφικό Μουσείο της Β΄τάξης, δημιουργήθηκε με την άριστη συνεργασία δασκάλου, μαθητών και γονέων με σκοπό την προβολή αντικειμένων της λαϊκής τέχνης μας. 


Στο χώρο του Μουσείου θα ξεναγηθείτε από τους μικρούς λαογράφους της τάξης και θα θαυμάσετε αυθεντικές παραδοσιακές στολές, αντικείμενα  από την καθημερινή ζωή των κατοίκων περιοχών Νιγρίτας, Χαλκιδικής και Έβρου, όπως το  ¨μπρακατσούδι¨ στην πυροστιά, "μικρά δοχεία μαγειρέματος φαγητού", "κουτάλες σερβιρίσματος φαγητού", "δίσκος σερβιρίσματος", "γκλίτσες ,σαρακατσάνικες κα ηπειρώτικες", "γουδοχέρια, ξύλινα και σιδερένια", "λάμπες πετρελαίου", "αδράχτι και ανέμη για το μαλλί", "σίδερο με κάρβουνα" και ένα περίτεχνο "δοχείο μεταφοράς κοσμημάτων", που πρόσφερε η πεθερά στη μέλλουσα νύφη. Τέλος ένα ψάθινο καλάθι μεταφοράς σταφυλιών από το αμπέλι στο πατητήρι!!!!

 


Τα εγκαίνια του Μουσείου έγιναν την πρώτη ημέρα του Μάρτη, από την κυρία Σαχινίδου ενώ παραβρέθηκαν και θαύμασαν την εξαιρετική παρουσίαση των εκθεμάτων και άλλοι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν!

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι!

 


Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

Δάσκαλος, μαθητές και μαθήτριες της Β΄και Φύγαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: