Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Ομάδες φοιτητών -φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. στο σχολείο μας!

 Ομάδες φοιτητών και φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. επέλεξαν το Σχολείο μας για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση.

Διδάχτηκαν , δίδαξαν και συνεργάστηκαν δημιουργικά με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄, της Ε΄και της Στ΄τάξης.

Την τελευταία εβδομάδα, ασχολήθηκαν με project και παρουσίασαν  τα αποτελέσματά τους, σε μία μίνι γκαλερί, σε κάποιες από τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.

Τι έγινε στην Γ΄τάξη;

 Τα παιδιά δημιούργησαν ένα χριστουγεννιάτικο  bazaar με έργα από ανακυκλώσιμα και μη υλικά. Οι κατασκευές διακοσμήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά, δίνοντας αξία στη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Η αγορά των προϊόντων έγινε με αντίτιμο πλαστικά καπάκια.





Και στην Ε΄τάξη;

Την εβδομάδα από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2022 οι φοιτητές ασχολήθηκαν με τα καλλιτεχνικά. 

Συγκεκριμένα, παρουσίασαν διαφορετικά ρεύματα ζωγραφικής και διαφορετικές τεχνοτροπίες  (Αναγέννηση, Πορτρέτα, Κυβισμός, Γλυπτική, Εξπρεσιονισμός), παρατήρησαν και ανέλυσαν έργα των ρευμάτων αυτών και τα παιδιά κλήθηκαν σε ομάδες να δημιουργήσουν έναν πίνακα ζωγραφικής με τα χαρακτηριστικά του κάθε ρεύματος.






Μια σχολική ημέρα διαφορετική από τις άλλες έζησαν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Μαζί με τους εκκολαπτόμενους/ες δασκάλους/ες τους, Ανέστη, Ζωή, Θοδωρή, Κλεανθία και Σταυρούλα, φοιτητές/τριες του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, πραγματοποίησαν τη Γιορτή της Επιστήμης. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο   μικρών επιστημόνων εν δράσει, εκτέλεσαν και παρουσίασαν ομαδικά ευφάνταστα πειράματα. 

 



Ο αυτοσχέδιος πυροσβεστήρας,  το κερί που καίει στο νερό, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο και το μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του πραγματοποιήθηκαν από τα παιδιά με μεγάλη επιτυχία ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η επιστημονική - θεωρητική πλαισίωσή τους. 

 



Τα επιστημονικά συμπεράσματα και οι παρατηρήσεις καταγράφηκαν στο αυτοσχέδιο βιβλίο που έφτιαξαν οι ομάδες των μαθητών με τίτλο "Η γιορτή της επιστήμης". Μια γιορτή διαφορετική, μια γιορτή της γνώσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: