Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Πάμε Πολεμικό Μουσείο;

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.













Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τη μόνιμη έκθεση, με τίτλο " Έτσι πολεμήσαμε το 1940 – ΄41» που περιλαμβάνει εφημερίδες, έγγραφα, φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια, διαταγές, χάρτες και στολές. Σημαντικά εκθέματα αποτελούν  οι στολές ανώτατων αξιωματικών, όπως του Αλέξανδρου Παπάγου, Ελλήνων και Ιταλών στρατιωτών, όπλα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ιστορικές μάχες της Πίνδου.

Μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης μπροστά από το έγγραφο της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους στους Έλληνες, το 1912

Στην έκθεση παρουσιάζεται και ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας στο Έπος του ’40 και στην Εθνική Αντίσταση,  μέσα από τα προσωπικά αντικείμενα της τραγουδίστριας της νίκης, Σοφίας Βέμπο και της αγωνίστριας Λέλας Καραγιάννη.

  


Επιπλέον, σε ειδική προθήκη,  εκτίθενται κειμήλια από την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα, όπως επιστολές, στολές και όπλα Μακεδονομάχων. 

 

 
 
 
 
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προβολή της τρισδιάστατης κινηματογραφικής ταινίας, με θέμα την ιστορία της αεροπλοΐας. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έκδηλος σε όλη τη διάρκεια της προβολής της.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: