Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

"Πλημμύρισε" η αυλή του Σχολείου μας....

  Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην αυλή των Σχολείων μας!

Μια σύντομη ματιά  για τη Φ.Ο. και το έργο της!

Η φιλαρμονική βρίσκεται καθημερινά δίπλα σε όλους τους πολίτες, με ποικίλα μουσικά προγράμματα που προσελκύουν όλες τις ηλικίες και καλύπτουν πλειάδα επιλογών. Εκπαιδευτικά για τους μαθητές των σχολείων, εορταστικά για την ατμόσφαιρα της πόλης, μελωδίες που άντεξαν στον χρόνο για τους ηλικιωμένους, παραδοσιακή μουσική, σύγχρονοι χοροί, και τέλος μουσική από τον κινηματογράφο και τη διεθνή ποπ σκηνή. 

Παρά το γεγονός ότι η φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελείται σήμερα από 32 μόλις εκτελεστές, συνεχίζει να αποκαλείται ως η μπάντα του λαού, αφού σε ετήσια βάση πραγματοποιεί πάνω από 120 εμφανίσεις. Παράλληλα παρουσίασε κατά καιρούς το καλλιτεχνικό της έργο, σε πολλές πόλεις της Χώρας και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε πρωτεύουσες των Βαλκανίων.

 

 

Σήμερα η αυλή των Σχολείων μας "πλημμύρισε" από τις μουσικές νότες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Ο αρχιμουσικός και τα μέλη της μας χάρισαν μια πλειάδα από ορχηστρικά μουσικά κομμάτια και ταυτόχρονα μας μύησαν στα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων της ορχήστρας. 

Το πιο σημαντικό πράγμα που μάθαμε ήταν πως η ορχήστρα ονομάζεται "Φιλαρμονική", γιατί οι μουσικοί της παίζουν μόνο πνευστά και κρουστά όργανα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: