Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πάμε ΝOESIS;

 Πήγαμε NOESIS!!!

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024!

NOESIS, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Είναι ένα πολιτιστικό, επιμορφωτικό, κοινωφελές Ίδρυμα που προσφέρει στη μαθητική κοινότητα, αλλά και στο ευρύ κοινό κατάλληλο περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των θετικών επιστημών και την ενημέρωσή του για τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Πρώτη στάση στο NOESIS!

 Επίσκεψη στο  Eco Zoo!

 

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν σε μια πραγματική εμπειρία ανακάλυψης, σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη Γη, στον χώρο και τον χρόνο, σε ένα φανταστικό και ταυτόχρονα αληθινό κόσμο. Με μέσο μεταφοράς μια εντυπωσιακή «Χρονομηχανή», περιηγήθηκαν  σε ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη, σε διαφορετικές χρονολογίες κάθε φορά. Παράλληλα, η μοναδική εμπειρία επίσκεψης στο Eco Zoo περιλάμβανε ρομποτικά ζώα, διαδραστικούς τοίχους και τραπέζια, πρωτότυπες εφαρμογές, εκπαιδευτικά προγράμματα και quiz.


  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αρχικά γνωρίσαμε ζώα που έχουν εξαφανιστεί, όπως δεινόσαυρους και μαμούθ, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάστηκε μπροστά μας ο θαυμαστός κόσμος των θαλάσσιων δεινοσαύρων. Μεγάλα και μικρότερα εκθέματα, σε φυσικό μέγεθος, με κίνηση και ήχο, μας εντυπωσίασαν μέσα σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον.

 

 

Στη συνέχεια, τα παιδιά ανακάλυψαν τα ζώα του πλανήτη σε κάθε ήπειρο, με ρομποτικές κατασκευές με εντυπωσιακή κίνηση και ήχο, γνώρισαν τεχνολογίες από το μέλλον, ανακάλυψαν πληροφορίες και μυστικά, βίωσαν  τις πραγματικές συνθήκες εξέλιξης των ζώων, έμαθαν για τη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή, την εξαφάνιση διαφόρων ειδών και προβληματίστηκαν για το μέλλον του πλανήτη μας.

 

 



Δεύτερη στάση: 

Στο Κοσμοθέατρο. Προβολή της 3D ταινίας, "ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ"!

 Οι δεινόσαυροι μας συναρπάζουν τόσο πολύ, που πολλοί άνθρωποι εύχονται να υπήρχαν ακόμη ανάμεσά μας. 

Παρακολουθήσαμε την τρισδιάστατη ταινία «Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας».

Ακολουθώντας τον Δόκτωρα Rodolfo Coria, έναν διεθνούς φήμης Αργεντινό παλαιοντολόγο, επισκεφτήκαμε τοποθεσίες όπου έχουν γίνει σημαντικές ανακαλύψεις και ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο για να δούμε αυτά τα φανταστικά τέρατα να ζωντανεύουν. Στην Παταγονία βρέθηκε το μεγαλύτερο ζώο που έχει περπατήσει ποτέ πάνω στη Γη: ο γιγαντιαίος φυτοφάγος Αργεντινόσαυρος, και ο αντίπαλός του ο Γιγαντόσαυρος, ένα δίποδο σαρκοβόρο, που θα μπορούσε εύκολα να μονομαχήσει με τον διάσημο T-Rex.

Καθώς η ταινία αφήνει πίσω τους γίγαντες της Παταγονίας για να προχωρήσει στο τέλος αυτού του κεφαλαίου της ιστορίας της Γης, μαθαίνουμε ότι, αν και τα περισσότερα είδη δεινοσαύρων έχουν εξαφανιστεί, κάποια από αυτά βρίσκονται ανάμεσά μας ακόμη και σήμερα. Μπορούμε να τους δούμε εύκολα. Είναι τα πουλιά.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: