Τρίτη 23 Απριλίου 2024

SMOKE FREE GREECE- Για μια Ελλάδα ελεύθερη από το κάπνισμα!

 Η πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.


 Για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει σχεδιαστεί το «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΩ», ένα μαθητικό τετράδιο, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά αισιόδοξων και θετικών μηνυμάτων, τα οποία χωρίς να προκαλούν φόβο περνούν πληροφορίες στα παιδιά σχετικά με την εξάρτηση και τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα, προάγοντας τον υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς εξαρτήσεις, με αθλητισμό και ισορροπημένη διατροφή.

 

Εκπρόσωπος της Αντικαρκινικής Εταιρείας επισκέφτηκε το Σχολείο μας και προβάλλοντας μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση διαφανειών, προβλημάτισε τους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, τόσο του παθητικού, όσο και του ενεργητικού. 

Μετά την προβολή εκπαιδευτικού υλικού,  οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα  για μια Ελλάδα ελεύθερη από το κάπνισμα.

Σύνθημά μας : "Απαιτώ έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα!"


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: